Service 

RC-Dakkoffers probeert op de website zoveel mogelijk informatie te vermelden als het gaat om het online huren van een skibox of bagagekoffer voor uw autovakantie. Op deze pagina vindt u overzichtelijk de basisinformatie voor het huren van een dakkoffer:

  • Antwoorden op veel gestelde vragen aan RC-Dakkoffers.nl
  • Tips & Trucs
  • Voordelen en kortingen

Heeft u eventuele aanvullende vragen, stuur dan een mail naar info@rc-dakkoffers.nl. Ons klantvriendelijke team zal proberen antwoord te geven op al uw vragen of opmerkingen. 

RC-Dakkoffers verhuurt de door Autovisie als uitstekend geteste Hapro Traxer-modellen. Alleen kwaliteit huren bij RC-Dakkoffers.nl. 

Open alle vragen Sluit alle vragen

Antwoord op veelgestelde vragen

Wat zijn nu precies dakkoffers?
Dakkoffers is een algemene aanduiding voor skiboxen en bagageboxen.
Is er een verschil tussen een skibox en een bagagebox?
Het enige waar rekening mee gehouden hoeft te worden gehouden is de lengte van de dakkoffer. De dakkoffers van RC-Dakkoffers zijn geschikt als ski- en bagebox. Voor de wintersport is het advies om de grootste dakkoffer te huren.
Zitten er standaard dakdragers bij de huur van een dakkoffer?
RC-Dakkoffers verhuurt de dakkoffers en de dakdragers apart. De reden hiervoor is dat een dakkoffer voor elk voertuig geschikt is, terwijl een dakdrager afhankelijk is van merk en type auto. RC-Dakkoffers vraagt u online welk merk en type auto u heeft. RC-Dakkoffers levert u de juiste dakdrager.
Kunnen mijn ski’s in een dakkoffer?
De ski’s kunnen in de dakkoffer worden vervoerd. RC-Dakkoffers adviseert wel om de ski’s met bijvoorbeeld spanbanden aan elkaar vast te maken. Afhankelijk van het aantal ski’s is er vervolgens nog extra ruimte voor andere bagage.
Gebruikt mijn auto extra brandstof met een dakkoffer?
Uit diverse onderzoeken blijkt dat een dakkoffer extra brandstofverbruik oplevert. U moet hierbij denken aan gemiddeld een liter brandstof op 100 kilometer bij een vaste snelheid van 100 kilometer per uur.  Het brandstofgebruik is dus sterk afhankelijk van uw rijgedrag.
Wat is de kwaliteit van de dakkoffers?
RC-Dakkoffers verhuurt alleen nieuwe en zo goed als nieuwe dakkoffers. Bij de inname van de dakkoffer wordt de dakkoffer uitgebreid geïnspecteerd op kwaliteit en veiligheid alvorens deze weer voor verhuur wordt aangeboden. Hiermee beschikt u dus altijd over een zeer betrouwbare dakkoffer.
Zijn de dakkoffers af te sluiten?
De dakkoffers zijn voorzien van een slot. Vanzelfsprekend moet u rekening houden met eventuele tussentijdse overnachtingen op uw reis. Ondanks dat de dakkoffer is voorzien van een slot, is zeker het advies om kostbare spullen veilig te stellen als de auto onbeheerd wordt achtergelaten.
Is een montageset nodig om de dakkoffer op de auto te monteren?
RC-Dakkoffers levert alle benodigde materialen voor het monteren van een dakkoffer. Naast de dakkoffer kunt u ook de dakdragers huren. RC-Dakkoffers levert hiermee een complete set met dakkoffer en geschikte dakdrager.
Rij ik met reclame als ik een dakkoffer huur?
Op de dakkoffers van RC-Dakkoffers staat geen grote reclame. Op de dakkoffers staat over het algemeen het merk van de Dakkoffer en een kleine sticker met de gegevens van RC-Dakkoffers.nl.
Kan bij een lange dakkoffer de achterbak helemaal open?
Het kan zijn dat de achterbak bij een lange dakkoffer niet helemaal open gaat. Dit is slechts een beperkte belemmering. In de praktijk blijkt dit een klein deel van de gehele opening van de kofferbak. Bij het gebruik zal dit dus geen probleem opleveren bij het in- en uitladen.
Wat is de maximale belasting van een autodak?
In het instructieboekje van uw auto staat over het algemeen duidelijk vermeld wat de maximale belasting is van uw autodak. Hou hier dus rekening mee met de belasting van uw autodak en vergeet niet het gewicht van de dakkoffer mee te rekenen.
Hoeveel liter per persoon is nodig voor de vakantie?
Hiervoor zijn geen exacte gegevens voor. RC-Dakkoffers weet uit de praktijk van haar klanten dat voor een 7 tot 10-daagse vakantie ongeveer 100 liter bagage per persoon wordt gebruikt. Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van het type en bestemming van de vakantie.
Welke dakkoffer moet ik nu precies kiezen?
Dat is per huurder verschillend. Het type dakkoffer is afhankelijk van het soort bagage en het uiteindelijke gewicht van de bagage. Gemiddeld kunt u 50 kilogram aan bagage meenemen. RC-Dakkoffers adviseert u de grotere en lichtere bagage in de dakkoffers te vervoeren. Hou met de keuze van een dakkoffer zeker een gemiddeld gebruik van 100 liter per persoon aan. Een dakkoffer kan in principe voor elk type auto worden gebruikt. Alleen met een lange koffer kan de achterklep over het algemeen niet helemaal 100% worden geopend. Dit is in de praktijk vaak geen belemmering om toch nog in de achterbak iets te pakken of uit te pakken. Over het algemeen geldt dat liever de dakkoffer te kiezen die 1 maat groter is. Op deze manier bent u altijd verzekerd van ruimte en reisplezier. Want denkt u bijvoorbeeld ook aan de terugreis met eventueel aangeschafte spullen?
Is er bij het inruimen nog een volgorde in de dakkoffer?
Het laden van een dakkoffer gaat eerst gepaard met veiligheid. Bevestig eventuele spullen zoals ski’s met spanbanden. Dit voorkomt verschuiven in de dakkoffer. Probeer daarnaast de dakkoffer zo optimaal in te ruimen en het gewicht te verdelen. Eventuele zware spullen zoveel mogelijk ter hoogte van de dakdragers plaatsen.  Als u spullen heeft met scherpe of uitstekende delen, gebruik dan een kleed of ander materiaal om schade aan uw overige bagage en de dakkoffer te voorkomen.
Is een dakkoffer helemaal waterdicht?
De dakkoffer zijn dusdanig ontwikkeld dat deze nagenoeg waterdicht zijn. Hou er bij hevige regenval wel rekening met eventueel spatwater wat in de dakkoffer kan komen. Dek bijvoorbeeld eventuele bagage af met een plastic zeil of pak deze apart in.
Waar moet ik rekening mee houden tijdens het rijden met een dakkoffer?
Een dakkoffer op uw auto is in principe gewoon veilig om mee te rijden. Over het algemeen zult u weinig tot niets merken van een dakkoffer. Tijdens het rijden kunt u mogelijk wel iets merken van zijwind, bochten en bij een zwaarder beladen dakkoffer een langere remweg. Een tussentijdse controle van de dakkoffer is zeker geen overbodige luxe. En hou er rekening mee dat uw auto met een dakkoffer ongeveer 60 centimeter hoger is. U dient dus zeker wel uw rijstijl aan te passen.
Wat als de dakkoffer vies is geworden?
Wat u nooit mag gebruiken zijn agressieve schoonmaakmiddelen die alcohol, chloor of ammoniak bevatten. Geen poetsmiddelen of op olie- of oplosmiddelen gebaseerde artikelen. Voor het schoonmaken kunt u schoon (warm) water gebruiken in combinatie met een autowas-product.  Voor het slot kunt u een siliconenspray gebruiken of een vergelijkbaar smeermiddel.
Wat doe ik bij schade en pech?
RC-Dakkoffers adviseert u in algemene zin om een goede (auto)reisverzekering af te sluiten. Eventuele schades aan de gehuurde dakkoffer zijn hiermee verzekerd. Heeft u schade aan de gehuurde dakkoffer van RC-Dakkoffers, dan kunt u via de website en het algemene telefoonnummer contact opnemen. Afhankelijk van de schade adviseert RC-Dakkoffers u voor een oplossing.

 

Tips & Trucs

Voor het eerst een dakkoffer huren?

Bent u van plan een dakkoffer te huren voor uw autovakantie, maar u heeft geen ervaring met een dakkoffer. RC-Dakkoffers verstrekt u desgewenst per mail of telefoon meer informatie. Het huren van een dakkoffer zal u gegarandeerd meer reis- en vakantieplezier opleveren. 

Zelf niet handig?

Vele klanten van RC-Dakkoffer laten de installatie van de dakkoffer verzorgen door onze specialist. Voor een kleine meerprijs wordt de dakkoffer als maatwerk op uw auto gemonteerd. Tijdens de montage wordt u direct geinstrueerd hoe u dit bij uw volgende vakantie zelf kunt doen. 

Waarom huren en niet kopen?

Een kwalitatief goede dakkoffer is prijzig. Vaak staan de duur van het gebruik, het onderhoud en het opbergen velen in de weg om een dakkoffer aan te schaffen. Het huren van een dakkoffer is voordelig, gerichte gebruiksduur en altijd dakkoffers van de beste kwaliteit door intensief onderhoud. 

Tot 30% korting

Online huren bij RC-Dakkoffers biedt ook voordelen als kortingen bij een langere periode van huur. Op onze pagina Online Huren wordt automatisch uw kortingspercentage berekend. Doe uw voordeel er mee en bereken nu online uw kortingspercentage voor uw volgende vakantie. Wist u dat online huren bij DC-Dakkoffers.nl u al een voordeel op kan leveren van 30%!